Want Ik ben God en geen mens

11-10-2010 door Joop Neven

Ik zal Efraïm niet verder verderven. Want Ik ben God en geen mens, heilig in uw midden, en Ik zal niet komen in toorngloed {Hosea 11 vers 8-9}.

De betekenis van het Hebreeuwse woord voor “wonder” is: iets wat uitgespaard wordt. Het betekent aan de ene kant: het wordt uitgespaard, aan de andere kant betekent het ook; iets waar je niet bij kunt, iets wat aan je begrip ontrukt wordt. Het wonder is ook, dat God in staat is om de toorngloed zo te vergelden, dat het Sjalom bewerkt. Dat lukt ons nooit. Het doel van de straf die wij geven is meestal vergelding. Maar God vergeldt door het geven van tegenwicht. Hij geeft “Sjalom”, heelmaking. God gaat altijd nog een station verder. En dat is het wonderlijk geheim, hoe Hij recht en liefde samenbrengt in één verband.  In Jesaja 34:8 houdt de Here een dag van wraak, een jaar van vergelding, en Jesaja 63:4 zie je de vergelding {sjiloemiem} over gaan in verlossing {geoelai}.Wonderlijk, de vergeldingen worden lossingen. Hij is geen mens, maar een God die eindeloos lief heeft.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

585479 bezoekers sinds 07-06-2010