Toen formeerde de Here God de mens

28-01-2013 door Dr. K.D. Goverts

Toen formeerde de HERE God de mens van stof uit de aardbodem en blies de le­vensadem in zijn neus; alzo werd de mens tot een levend wezen. – Gen.2:7.

God blaast zijn eigen Geest in de mens, maar daarmee dus ook in de he­le wereld, want de mens is het hart van de wereld. God blaast zijn Geest in de mens, opdat die Geest via de mens zal doorstromen in de hele kos­mos.

‘Alzo werd de mens tot een levend wezen’ moeten we lezen als: ‘tot een levende ziel’, opdat de mens de hele wereld zal bezielen. Dat is dus een beweging van boven naar beneden, dat is de stroom vanaf de topverdie­ping naar de lagere verdiepingen. Daarom staat er van Jezus ook: ‘Hij was bij de Vader’. De Zoon des mensen, die in de hemel is.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

583227 bezoekers sinds 07-06-2010