Roepen tot God

07-10-2012 door Joop Neven

Tekst van week 41 – 2012

“Want Hij heeft niet veracht noch versmaad de ellende van de elledige, en zijn aangezicht niet voor hem verborgen, maar Hij heeft gehoord, toen hij tot hem riep” {Ps.22:25}.

Letterlijk de “neergebogenheid van de gebogenen”. Wat God heeft samengevoegd, scheidde de mens niet! Hij heeft Zijn aangezicht niet verborgen, maar Hij heeft gehoord. Letterlijke tekst: “en in zijn roepen tot hem hoorde Hij “. Wanneer hoort God ? In ons Westerse denken is er altijd sprake van een volgorde: eerst roepen, dan horen. Hier staat dat het horen zit in het roepen. Op het moment dat een mens roept is God daar in. Het roepen op zich is en teken dat God er is.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Hoe ver kan liefde gaan?

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Intussen zijn er weer militairen en burgers omgekomen in de Russische / Oekraïense oorlog. “Dit nooit weer” is weer niet gelukt. De vraag dringt hier en daar op of God Poetin zal straffen […]

601669 bezoekers sinds 07-06-2010