Liefde

12-07-2010 door Joop Neven

Van alle machten ter wereld houdt de liefde het langste stand. Liefde is de enige macht die een vijand veranderd in een vriend. Liefde is de sleutel tot de problemen van deze wereld. Deze scheppende macht is zo indrukwekkend geopenbaard in de Here Jezus Christus. De mens sloeg Hem aan het kruis, maar nochtans bad Hij, Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat zij doen. Blindheid was de kwaal waar de mens aan leed. De mensen die Hem gekruisigden hebben niet geweten wat zij deden. Als je ziet naar het kruis, dan zie je de vergevende liefde van de Vader. Zij die Hem kruisigden wisten niet zij deden. De toorn van God hoefde niet gestild te worden door de dood van Zijn Zoon. Hij zoekt geen vergelding, Hij zoekt geen wraak. Hij is rechtvaardig en De Rechtvaardige kent geen wraakgedachte.

Welk Godsbeeld hebt u? Ondanks vele religieuze dogma’s die gestoeld zijn op en voeding geven aan gevoelens van angst, zegt de Schrift in psalm 34: 9 “Smaakt en ziet, dat de Here goed is, welzalig de man die bij Hem Schuilt”.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

576263 bezoekers sinds 07-06-2010