In voorspoed vertoeven

14-10-2012 door Joop Neven

Tekst van week 42 – 2012

“Hij zelf zal in voorspoed vertoeven, en zijn nageslacht zal het land beërven. {Ps.25:13}.

Je kunt je afvragen of de vertaling “voorspoed” wel op zijn plaats is. Is het wel een Bijbels woord. Er zijn toch heel veel mensen die heel serieus met God leven, maar lang niet altijd voorspoed hebben. Als voorbeeld kunnen we Paulus noemen, die had ook niet altijd voorspoed. 2 Kor.11 vertelt daarover: ´nachten zonder slaap, dagen zonder eten, dan zat hij in de gevangenis, dan had hij weer last van valse broeders, dan weer in gevaar onder de heidenen, gevaren op zee, dan weer in een mand over een muur heen de stad verlaten. Hij zegt: Ik heb ook nog vijfmaal de veertig min één slagen gekregen; dan heb ik ook nog driemaal schipbreuk gelden; een etmaal in volle zee doorgebracht”.  En dan kun je tegen Paulus zeggen, let eens op Psalm 25: als je vertrouwd op de Heer, zul je in voorspoed vertoeven. Maar hij zegt: “Driemaal heb ik de Here hierover gebeden, dat hij van mij zou aflaten. En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid” {2Kor12:8-9}.

Letterlijk staat er in Psalm 25:13; ´Hij zal vernachten in het goede”. Het “goede” is blijkbaar niet altijd welvaart. Dat is kennelijk niet altijd hetzelfde als: het gaat voor de wind. “het goede” is toch wel iets anders, dat gaat veel dieper. Het goede zal u volgen, al de dagen van uw leven. Zo eindigt ook Ps. 23.  “Ja, heil en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven; ik zal in het huis des Heren verblijven tot in lengte van dagen”.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

583228 bezoekers sinds 07-06-2010