Er ontsprong in Eden een rivier

10-08-2010 door Joop Neven

“Er ontsprong in Eden een rivier om de hof te bevochtigen, en daar splitste zij zich in vier stromen, de naam van de eerste is Pison, ….. de tweede rivier is Gichon….. de derde rivier is Togris,….. en de vierde is de Eufraat.

De vier stromen beelden prachtig de vier karakter trekken van Christus uit n.l. de Koning, de dienstknecht, de mens en de Zoon. De vier rivieren daarin tegen grenzen aan de 4 volkeren. Amelek = Pison; Ethiopië  = Gichon; Assur = Tigris; Babel  = Eufraat, dit zijn de aartsvijanden van Israël. Wat is er nu zo bijzonder aan? Nou, dat het water naar de vijanden van Israël stroomt. Dat Evangelie lezen we al in Genesis 2. Daar wordt al een beeld gegeven van Israël, waaruit het Koninkrijk over de gehele aarde zal worden opgericht.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

582849 bezoekers sinds 07-06-2010