De liefde is sterk als de dood

19-03-2021 door Dr. K.D. Goverts

De liefde is sterk als de dood.  Hl.8:6

Hier zijn niet ik-gij personen aan het woord, maar de verteller.

Het zijn de woorden van liefde, die sterk is als de dood. Daar vindt de over­­gang plaats van de schepping naar de openbaring. De enige tekst die niet gesproken wordt, maar gezegd. Hier wordt – als enige mo­ment – even aangetipt hoe de zaken liggen. Hier wordt iets van de lief­­de ge­zegd. Al het overige kan alleen door de liefde zèlf worden ge­spro­­ken. Wat ver­der ván of óver de liefde kan worden gezegd, zijn als het ware zin­nen uit haar eigen mond. Liefde staat hier als over­win­­na­res met de hele wereld aan haar voe­ten.

Sterk als de dood…

De dood is de grootste kracht, waar geen enkele held of machthebber is te­­gen­op gewassen. De dood, de grootste macht die er in de aard­­se ge­schie­denis is. Er wordt al gauw van gemaakt: de liefde is sterker dan de dood. Zoals het dodenrijk al het gestorvene vasthoudt en niet wil los­laten, zo laat de liefde ook nooit los. De liefde door­breekt gren­zen. De kil­te van de dood wordt door de vuurgloed van de liefde ver­warmt. In de weg van Jezus zie je die liefde tot het einde.

Heeft Hij heeft de zijnen, die Hij in de wereld liefhad, liefgehad tot het einde.  Joh.13:1

In Jezus zie je de uiteindelijke overwinning op de dood.

Fragment uit de studie “Hooglied” van K.D Goverst.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

573945 bezoekers sinds 07-06-2010