De bijbel als schepping

03-06-2014 door Joop Neven

De bijbel als scheppingWeinrebs standaardwerk De Bijbel als Schepping verscheen voor het eerst in 1963, sloeg in als een bom en geldt als een hoogtepunt in de joodse mystiek. Weinreb neemt de lezer mee naar de wezenlijke betekenis van de schepping, Adam, Noach, Jakob, de tien plagen en vele andere personen/gebeurtenissen/getallen in de toraverhalen. De Bijbel als Schepping is een omvangrijk werk over de eerste vijf boeken van het Oude Testament, de kern van de joodse bijbel. Gaandeweg wordt de grondstructuur van de Bijbel zichtbaar. Dit boek biedt een diepgaand en tijdloos inzicht in de zin van het leven.

De auteur laat zien dat de teksten meer bevatten dan alleen het verhaal; de woorden onthullen ook het wezen der dingen. Dit laatste berust op het systeem dat in het Hebreeuws de letters tevens een getalswaarde bezitten. Deze woorden hebben in het wezenlijke dezelfde waarde. De zeker interessante en soms fascinerende uitkomsten van dit systeem worden door Weinreb uitvoerig, soms wel wijdlopig, uiteengezet en toegelicht. Men hoeft er geen Hebreeuws voor te kennen, een overzicht van het alfabet en de getalswaarden vindt men in het boek.

ISBN 90-73484-04-0 Copyright © Erven F. Weinreb

1 comment on “De bijbel als schepping”

 1. Beste Joop

  Reeds een paar maal dit boek doorgenomen. Het is fascinerend en boeiend en telkens opnieuw houdt het mij bezig.
  Toch geeft het mij als bijbel gelovige christen die Christus Jezus als Heer kent soms een dubbel gevoel en vraag ik mij soms af wat ik ermee moet, of hoe dit te plaatsen.
  Misschien komt dit door mij evangelische achtergrond. Graag uw overwegingen bij dit boek.
  Ter info Misschien kent u deze site:
  http://www.lodebar.net/doku.php?id=overdesite
  Hartelijke groeten en bedankt voor de vele boeiende artikelen op uw site.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Hoe ver kan liefde gaan?

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Intussen zijn er weer militairen en burgers omgekomen in de Russische / Oekraïense oorlog. “Dit nooit weer” is weer niet gelukt. De vraag dringt hier en daar op of God Poetin zal straffen […]

601666 bezoekers sinds 07-06-2010