David was een man naar Gods hart.

29-06-2010 door Joop Neven

David was een man naar Gods hart. Niet omdat hij zo voorbeeldig leven had. Daar zijn voorbeelden genoeg van. En toch was David de geliefde, d.w.z. God heeft hem lief, niet omdat zijn leven er zo leuk uit zag, lees de geschiedenis maar na. Maar waarom dan “geliefd” Omdat hij zelf voelde dat hij geliefd was bij God als geen ander. Hij voelde zich zo gelukkig, “ik ben geliefd, God heeft mij lief”. Door het geloof, door zijn vertrouwen te stellen op God, voelt hij dat God hem boven alles lief heeft. Dat het de liefde van God is dat hij alles beleven kan zoals het ging in zijn leven. Als we de lijn doortrekken komen we bij de Messias uit. Daarom heet de Messias “zoon van David, daarom horen we “En zie, een stem uit de hemelen zeide: Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb” { Matth.3 vers 17}. God bouwt de wereld door de Zoon, Hij voelt dat Hij bij de Vader geliefd is, wat Zijn lot ook mag zijn. God zegt: Ik stuur de Ben-David, de zoon van David in de wereld en je zult zien: Hij zal / heeft de wereld verlost van zonde en ongerechtigheid. “… die de dood van zijn kracht{heeft} beroofd en onvergankelijk leven aan het licht gebracht{Lett: epiphaneia = krachtig doorstralen van het licht} door het evangelie(2 Tim.1 vers 10}. De wereld is weggelopen, maar zal door de Goede Herder worden teruggehaald.

Liefde, altijd liefde

Het gaat erom of wij het Woord van God kennen als zijnde in alle tijden, in het verleden, het heden en de toekomst, als een eenheid. Kennen we de ware liefde van God in deze wereld. De tegenstander zegt: als de liefde er is, dan ben ik er in de haat. Maar de liefde is lankmoedig, goedertieren, rekent het kwade niet toe, zie 1Kor.13, de liefde kan alleen bestaan doordat ze trouw is en zo gelooft, dat ze de verleiding van het kwaad, van het tijdelijk doorstaat. Het tijdelijke kan erg mooi zijn, maar dan wel verbonden met de toekomst, dat je zo leeft, “ik ben niet meer bang voor de toekomst”, want ik geloof, Hij is getrouw, en ik weet dat Hij er altijd is. Die motor drijft de wereld naar het Centrum van de liefde, onze Vader die in de hemel is.

1 comment on “David was een man naar Gods hart.”


  1. Gert Plaggenmarsch says:

    Hallo

    Ik zou graag willen weten waar ik de tekst ” een man naar Gods hart” in de bijbel kan vinden.

    Groeten Gert Plaggenmarsch

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

582649 bezoekers sinds 07-06-2010