Bron – vermelding

30-06-2021 door Dr. K.D. Goverts

Er is een oude Joodse wijsheid die zegt:“Op de dag dat men de waar­­heid zal herhalen, en de naam erbij noemt van de­ge­ne die haar­ het eerst ge­zegd heeft, op die dag komt de Messias”.

Vandaar dat de rabbijnen er ook altijd heel sterk op gespitst zijn om­ te zeggen: dit heb ik geleerd van die en die. En zo en zo heeft ge­sproken in naam van die en die. Ze gaan altijd terug naar de­ge­ne­ die het voor het eerst heeft uitgesproken. Dat lijkt een wat ty­pi­sche gewoonte, waarvan wij misschien de zin niet zo begrijpen. En­ toch zit daar een heel diepe be­tekenis in. Dan sta je in het ver­band­ van al die mensen die jou zijn voor­gegaan, anders zweef of hang­ je maar wat in de lucht. Samen met alle heiligen…… En af en toe­ is het goed om dat verband te beleven met het volk des Heren van­ alle tijden en van alle plaatsen.

“Men zal de waarheid vertellen zonder de naam te verzwijgen van de­gene die het voor het eerst heeft verteld. Want hij die iets zegt in­ de naam van hem die het gezegd heeft, brengt verlossing over de­ wereld”.

Als iemand dus de naam vermeldt van het citaat dat hij uit­spreekt,­ dan wordt daarmee verlossing gebracht over de wereld.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

579721 bezoekers sinds 07-06-2010