Angstneurose

30-05-2010 door Maaike Neven

Het ideale van een laptop is dat je hem overal mee naar toe kan nemen. De mijne staat steevast vast op mijn bureau, ingeplugd aan zijn voedingstoevoer om hem op gang te houden. Het pas ingeslopen virus heeft mij wakker geschud en doen verleiden de laptoptas achteruit de kast te voorschijn te halen, de computer dicht te klappen, liefdevol in te pakken en mee te nemen naar experts die hem kunnen verlossen uit zijn lijden van alsmaar gestoord te worden door een nutteloze pop-up. Dus hier zit ik dan. Op het perron. Voor het eerst van mijn leven te typen in het openbaar. Wat onwennig misschien, maar het bevalt. Voortaan gaan lap en ik saampjes op pad om al typend door het leven te gaan. Schrijvend over alledaagse dingen. Zoals de tekst die ik aan de overkant van het spoor lees. Op een billboard staat: ‘Geeft u een seintje als u iets verdachts ziet?’ Daaronder heeft een weldenkend mens met zwarte stift ‘Angstneurose?’ neergetekend. Zo om mij heen kijkend heeft de viltstiftenmeneer/mevrouw meerdere billboards voor zijn rekening genomen.

Angst creëren als oplossing. Met als doel dat elke vriendelijke burger de politie belt met bevende stem omdat er op perron 7a al een kwartier een koffer zich eenzaam voelt? Angst als drijfveer is naar mijn mening niet het beste motiverende middel. Laat je niet leiden door angst. Niet door de angst voor terrorisme waar dat billboard voor waarschuwt. Niet door de angst van eeuwig verloren gaan, zoals sommige gelovigen verkondigen. Angst is niet de beste reden om een beslissing te nemen. Liefde lijkt me beter. God is Liefde. Laat je leiden door de Liefde.

Commentaren zijn gesloten.

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

579311 bezoekers sinds 07-06-2010