Van larve tot schitterende libelle

10-05-2020 door Joop Neven

Op de bodem van een donkere sloot leven een aantal larven. Zo nu en dan kruipt er één van hen omhoog langs de stengels van de lelies naar het wateroppervlak – om nooit meer terug te keren. ‘Wat zou er van hen geworden zijn?’ vragen ze zich af.

Daarom beloven de larven elkaar plechtig dat de volgende die de roep krijgt om de klim naar boven te maken, terug zal komen om te vertellen wat er daar boven gebeurd is. Al snel daarna voelt één van de oudste larve de innerlijke drang naar boven te gaan, de weg van de leliestengel naar het wateroppervlak. Rustend op het lelieblad, gekoesterd door de warme zon, ondergaat hij een glorieuze verandering van larve tot schitterende libelle met glinsterende vleugels. Trillend verheft hij zich van het lelieblad.

Ondanks de indrukwekkende metamorfose is hij zijn belofte aan zijn larvenvrienden niet vergeten. Heen en weer vliegend boven de sloot tuurt hij omlaag naar z’n vrienden beneden. Tevergeefs.

Plotseling realiseert hij zich: zelfs áls ze hem kunnen zien, zelfs dan zullen ze zo’n schitterend schepsel niet herkennen als één van hen.

Wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid, wordt met schittering en kracht opgewekt.

1 Korintiërs 15:43

Bron: Christelijk nieuws

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

563946 bezoekers sinds 07-06-2010