Vallen in de geest

16-10-2010 door Joop Neven

“Toen ik haar zag, viel ik op mij aangezicht, en ik hoorde de stem van Een, die sprak. Hij zeide tot mij: Mensenkind, sta op uw voeten, opdat Ik met u spreke. Zodra Hij tot mij sprak, kwam de geest in mij en deed mij op mijn voeten staan en ik hoorde Hem, die tot mij sprak” { Eze.1 vers 28 t/m Eze.2 vers 1-2 }. Het zogenaamde “vallen in de Geest”, “schudden in de Geest” en het “lachen in de Geest” komen we in de Bijbel nergens tegen, en zeker niet achterover vallen! Maar als er in sommige bijbelteksten al sprake is van een vallen, dan niet achterover, maar voorover, op het aangezicht, in aanbidding! Er staat in al deze teksten wel bij, dat de persoon in kwestie onmiddellijk wordt opgedragen om niet te blijven liggen, maar om te gaan staan! De Heilige Geest laat ons niet achterover vallen, maar richt ons juist op, want God wil, dat wij rechtop staan voor Zijn aangezicht, met opgeheven hoofden. Zie Eze.3 vers 23-24; Dan.8 vers 18; Dan.10 vers 9-10; Matth.17 vers 6-7; Hand.9 vers 4-6; Hand.22 vers 7.

3 comments on “Vallen in de geest”

  1. Hier moesten ze wat meer over schrijven, want deze leer wordt steeds meer een gewoonte. En als je weinig of geen kennis hebt dan wordt je er zo in mee genomen. En de wereld heerser lacht, want de duisternis over deze aarde neemt steeds meer en meer toe.


  2. Ben Loose says:

    Bedankt voor u duidelijke Bijbelse uitleg.
    Vr. groeten Ben

  3. Mensen worden zo snel meegezogen in deze leer, want het levert zoveel emotie op en er wordt dan gezegd dat dit uit God komt. Vaak weet ik niet hoe ik er tegenin moet gaan, maar uw artikeltje is duidelijk. Fijn deze site ontdekt te hebben. Ik kan nog even vooruit.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

564266 bezoekers sinds 07-06-2010