Toen formeerde de Here God de mens

28-01-2013 door Dr. K.D. Goverts

Toen formeerde de HERE God de mens van stof uit de aardbodem en blies de le­vensadem in zijn neus; alzo werd de mens tot een levend wezen. – Gen.2:7.

God blaast zijn eigen Geest in de mens, maar daarmee dus ook in de he­le wereld, want de mens is het hart van de wereld. God blaast zijn Geest in de mens, opdat die Geest via de mens zal doorstromen in de hele kos­mos.

‘Alzo werd de mens tot een levend wezen’ moeten we lezen als: ‘tot een levende ziel’, opdat de mens de hele wereld zal bezielen. Dat is dus een beweging van boven naar beneden, dat is de stroom vanaf de topverdie­ping naar de lagere verdiepingen. Daarom staat er van Jezus ook: ‘Hij was bij de Vader’. De Zoon des mensen, die in de hemel is.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

518603 bezoekers sinds 07-06-2010