Roepen tot God

07-10-2012 door Joop Neven

Tekst van week 41 – 2012

“Want Hij heeft niet veracht noch versmaad de ellende van de elledige, en zijn aangezicht niet voor hem verborgen, maar Hij heeft gehoord, toen hij tot hem riep” {Ps.22:25}.

Letterlijk de “neergebogenheid van de gebogenen”. Wat God heeft samengevoegd, scheidde de mens niet! Hij heeft Zijn aangezicht niet verborgen, maar Hij heeft gehoord. Letterlijke tekst: “en in zijn roepen tot hem hoorde Hij “. Wanneer hoort God ? In ons Westerse denken is er altijd sprake van een volgorde: eerst roepen, dan horen. Hier staat dat het horen zit in het roepen. Op het moment dat een mens roept is God daar in. Het roepen op zich is en teken dat God er is.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Machteloze opofferende liefde

Het is Goede Vrijdag, Jezus sterft aan een kruis. Maar waarom? Verhalenverteller en missionair Matthijs Vlaardingerbroek wist precies hoe het zat, totdat een Schotse vreemdeling hem aansprak in een museum. Het is een winterse dag in Glasgow, de stad waar mijn dochter studeert, als ik eindelijk de kans krijgt om het wereldberoemde schilderij “De Christus […]

486369 bezoekers sinds 07-06-2010