Ons hoofdkwartier is in de hemel

06-04-2020 door Joop Neven

Eén van de mooiste uitspraken over vogels is door de Here Jezus gedaan. In Matt 6:26 staat: “Ziet naar de vogels des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren, en toch voedt uw hemelse Vader die…. In deze prachtige tekst geeft de Heer de verzekering dat wij ons in deze verwarrende tijd, ons mogen richten op Hem, die hemel en aarde geschapen heeft, en voltooien zal.

Ons hoofdkwartier is in de hemel

Ons hoofdkwartier is in de hemel. Het is goed, om je dat ook af en toe eens bewust te worden. Te midden van alle rumoer en onrust op aarde is daar een hoofdkwartier van rust in de hemel. Onze voornaamste roeping is dus om ver­bonden te blijven met het hoofdkwartier. Die draadloze ver­binding met het hoofdkwartier moet je in stand houden. In dat hoofdkwartier ligt ook de overwinning, daar ligt ook de blauwdruk, daar ligt de planning voor de toekomst. Daar ligt, om zo te zeggen, die eeuw al verborgen. Die toe­­komende eeuw is bij God al present. Die toekomende eeuw hoeft niet nog te worden uitgevonden. In dat hoofdkwartier hèbben ze die toeko­men­de eeuw al.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Sagrada Familía in Barcelona

Enige tijd geleden zijn we enige dagen in Barcelona geweest. Een prachtige stad. De prachtige kathedraal de Sagrada Família was voor mijn vrouw en ik het absolute hoogtepunt. In 1883 begon de architect Gaudí zijn levenswerk. Nu 138 jaar later genieten miljoenen mensen per jaar van deze nog steeds onvoltooide kerk. Indrukwekkend is de schitterende […]

566596 bezoekers sinds 07-06-2010