Met bloed gereinigd

09-08-2010 door Joop Neven

”En nagenoeg alles wordt volgens de wet met bloed gereinigd, en zonder bloedstorting geschiedt er geen vergeving” { Hebr. 9 vers 22}.

Niet omdat God bloed nodig heeft om te kunnen vergeven, zoals gewoonlijk wordt geleerd. Maar omdat God bloed nodig heeft om Zijn vergeving te kunnen bewijzen. God eist geen bloed, maar Hij geeft het bloed ter verzoening. Het bloed is Gods gave aan de mens. Nooit gaat het in de offerrituelen van de Schrift om de bloedstorting op zichzelf. Het gaat er altijd om, wat er met het bloed gebeurde NA de bloedstorting. Het bloed werd bv. in het heiligdom gebracht, of het altaar gesprengd. In type spreekt het van hetgeen geschiedde NA Christus bloedstorting. Het Slachtoffer leeft. Normaal gesproken ligt een lammetje dood. Maar het geslachte Lammetje dat de Schrift tekent staat en leeft {Openb.5 vers 6}.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Machteloze opofferende liefde

Het is Goede Vrijdag, Jezus sterft aan een kruis. Maar waarom? Verhalenverteller en missionair Matthijs Vlaardingerbroek wist precies hoe het zat, totdat een Schotse vreemdeling hem aansprak in een museum. Het is een winterse dag in Glasgow, de stad waar mijn dochter studeert, als ik eindelijk de kans krijgt om het wereldberoemde schilderij “De Christus […]

478418 bezoekers sinds 07-06-2010