Gastenboek


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

(41)
1 2 3 4 5
(21) Arnold Norder
di, 11 december 2012 16:17:53 +0000

Hallo allen bij deze site.
ik ben Arnold Norder en ik kom maar gelijk even tot de vraag, ik wil wel mij zelf gaan voorstellen, maar dat wil ik wel in een mail doen aan u/ jullie.
ik zie namelijk dat u op deze site een stuk hebt staan over het kerstfeest en daar staat een adres bij. Nu heb ik op http://members.ziggo.nl/peter7/kerst/kerst.html dit alles ook gelezen over kerst.
Nu is dan ook mijn vraag, wie weet het mail adres van Peter en Rolanda Noordzij, want Peter7@wanadoo.nl werkt niet meer volgens mijn mailserver.
Nu hebt u er wel een adres bij staan, en ga ik dan zoeken naar een telefoonnummer dan is deze niet meer in gebruik.
wie wil mij helpen hier mee.
En dan de vraag van u/ jullie van waarom ik dit nu zo graag wil weten.
nou het komt hier op neer, ik wil dit wat zij schrijven wel laten lezen aan mensen van de kerk waar ik op papier lid van ben, na dat ik dit gekopieerd heb. Maar ik weet ook dat ik dan toestemming moet vragen aan Peter en Rolanda. Daar komt nog bij dat als er vragen zouden zijn vanuit deze kerk, dan is het toch wel zo netjes dat ik hen kan doorverwijzen naar het goede mailadres van de schrijvers.
Maar ik wacht wel uw antwoord af.

Sjaloom
Arnold Norder

(20) Mark Kleiter
do, 29 december 2011 19:02:37 +0000
url 

Ha Joop,

Wat een boel artikelen heb je inmiddels en lekker verhelderend. Ben door Petra gekomen aan een boek: "Verlost van je verleden | ruimte voor de toekomst" ISBN: 9789073743373 (via de Hoop, Dordrecht). Een briljant boek. Ik weet zeker dat na het lezen van het boek je een artikel gaat schrijven.

Groet,


Mark

(19) Blaine
ma, 5 december 2011 03:36:35 +0000
url 

Hi!
It's me, Blaine from Canada, again.
I am asking if you could please E-Mail me with Links to some literature I can read on your Site or some alternative Site about the "wrath of God", (according to the teachings of the 'Gospel of the Kingdom').
I am curious about the term because the words "Wrath OF God" seems to be saying that our only good and perfect God involves Himself with pouring His wrath on people. I instinctively know that this idea is wrong. But I would like to read how someone properly explains the matter.
If needed, I can easily translate any foreign language using Google Translate.
Thanks in advance for your help!

=====================================
Hi!
Ik ben het, Blaine uit Canada, opnieuw.
Ik vraag als u zou kunnen E-mail mij met links naar wat literatuur kan ik op uw site of een aantal alternatieve site te lezen over de 'toorn van God ", (volgens de leer van het' Evangelie van het Koninkrijk ') te behagen.
Ik ben benieuwd over de term, omdat de woorden "Toorn van God" lijkt te zeggen dat onze enige goede en volmaakte God zelf gaat met gieten Zijn toorn op mensen. Ik weet instinctief dat dit idee niet klopt. Maar ik zou graag om te lezen hoe iemand goed de zaak uit.
Indien nodig, kan ik gemakkelijk vertalen een vreemde taal met behulp van Google Translate.
Alvast bedankt voor uw hulp!


(18) Blaine
vr, 11 november 2011 03:39:26 +0000

Hello!
Please excuse my lack of Dutch language.
Thankfully, Google permits me to translate your WebSite into English and I have been VERY much enjoying the literature on your Site. (I just discovered this Site today).
But this is not the primary reason why I decided to Message you. I first wanted to say that you have a very kind and gentle heart. It becomes plainly obvious throughout your comments. This is an exceedingly gracious gift which you share with us on this WebSite; especially in this troubled world which is suffocating under so much stress and inner injury.
Thankyou!

GOOGLE TRANSLATION RESULTS BELOW:

Hello!
Gelieve excuus mijn gebrek aan Nederlandse taal.
Gelukkig, Google mij toestaat om uw website te vertalen in het Engels en ik zijn zeer veel te genieten van de literatuur op uw site. (Ik heb net ontdekt deze site vandaag).
Maar dit is niet de primaire reden waarom ik besloot om je bericht. Ik wilde eerst zeggen dat je een heel aardig en vriendelijk hart. Het wordt duidelijk voor de hand liggende in uw commentaar. Dit is een zeer genadig geschenk dat u met ons te delen op deze website met name in deze onrustige wereld die wordt verstikt onder zoveel stress en innerlijke verwondingen.
Thankyou!

(17) nelliekaptein
ma, 8 augustus 2011 15:28:52 +0000

nog bedankt voor het hebreeuwse alfabet maar dat bedoelde ik niet. Mijn vraag was of u bij elke (22) dus hebreeuwse letter zo n verhaaltje hebt als bij de alef bv gewoon de betekenis met verhaal dat zou ik mooi vinden . U hebt het verhaal alleen van de alef op de site staan en nog woorden maar waar vind ik de andere hebreeuwse letters
of weet u een site met deze studies van hebreeuwse letters en woorden alvast bedankt n. kaptein

(16) T.van den Akker
ma, 8 augustus 2011 12:40:55 +0000

Ik heb ontdekt dat er een verband bestaat tussen Beth (wat huis betekent) en reshiet (dat verbond betekent) Het begint beide met een beth en eindigt met een tav. Door het verbond met Abraham en ons die door geloof daabij zij ingesloten hebben we toegang tot Gods huis. Omdat Hij een verbond met ons heeft mogen we vrij bij Hem binnengaan en nemen wat van Hem is. Al het Mijne is het uwe zegt Jezus in de gelijkenis van de verloren zoon. Deze 2 hebreeuwse woorden laten dit prachtig zien.Dat heeft Jezus mogelijk gemaakt. Het was een eenzijdig verbond. Van Hem naar ons!

(15) Herman Verbrugge
do, 7 april 2011 11:59:59 +0000

Beste Joop Neven,
Ik heb gisteravond aan de heer Goverts gevraagd waarom zijn studies niet meer bereikbaar zijn (wat heel erg jammer is). Hij gaf aan dat hij deze site niet beheerd. Mijn vraag is zou de oude situatie weer toegevoegd kunnen worden? Zodat we verder kunnen leren en genieten.

Vriendelijke groeten,
Herman Verbrugge


(14) A.H.J. Turmel
di, 1 maart 2011 14:12:16 +0000

Op het ogenblik ben ik met mijn vrouw (resp.63 en 64 jaar) bij de groep van Ron Weinland. Ik krijg het daar een beetje benauwd en heb uw site weer herontdekt en de site van geest-en-waarheid.nl voor het eerst. Een geweldige eye-opener. Ik vond het wel mooi wat u schreef over Leviticus (1000 jarig rijk) en het sabbatjaar. Vind u ook dat we de wekelijkse sabbat en de jaarlijkse sabbstfeesten weer in ere moeten herstellen of zijn we nu reeds in Christus in de sabbat=rust? Zijn die sabbatten niet inzettingen van God voor altijd, of is dat veranderd door het nieuwe verbond, dat God met ons sloot? Hoort de tienden ook bij die inzettingen van God voor altijd? Ik hoop dat ik niet teveel vragen gesteld heb en misschien ook op de verkeerde plek, neem me dan niet kwalijk. groeten Ton Turmel

(13) F. Bakker
di, 4 januari 2011 20:13:22 +0000

Geachte heer Neven,
Ik stuur u een persbericht. Zou dat wat voor Klaas Goverts wezen?
Als de financien en struikelblok zou zijn wil ik wel een bijdrage leveren. Ook wij zullen t.z.t daarvan de vruchten kunnen plukken.
Met vr. groet,
Freek Bakker

Seminar Introductie in de Thora.
Hebt u/jij belangstelling om het Oude Testament in de Hebreeuwse taal te leren lezen? Dan is dit unieke 5-daagse seminar iets voor u/jou!
Ds. Yossi Ben Zvi, voorganger van een Messiasbelijdende gemeente in Jerusalem, hoopt van DV 17 t/m 21 januari a.s. het seminar Introductie in de Thora te verzorgen. Naast de taal van de grondtekst, wordt ingegaan op de joodse manier van denken, de joodse gebruiken en de nuances die zo belangrijk zijn om de taal te kunnen verstaan. Het seminar wordt in het Engels gegeven, maar vertaald in het Nederlands.
Het seminar wordt aangeboden in kasteel De Vanenburg, Vanenburgallee 13, 3880 AE Putten.
Er zijn twee mogelijkheden van deelname: Programma A: 5 dagen, van maandagmorgen 9.00 uur tot vrijdagmiddag 18.00 uur, met volpension (dus incl. overnachtingen en maaltijden). Kosten € 690.00 Programma B: een avondprogramma van maandag t/m donderdag, waarbij u/jij een samenvatting van kunt volgen van de behandelde stof op die dag. Iedere avond van 18.45 uur tot 21.30 uur. Kosten € 25.00 per avond.
Opgave voor deelname graag vóór 10 januari 2011 door middel van een e-mail aan wjcvanleussen@hotmail.com of gberkhoff@concepts.nl . Info: 0548-517858 06-30158665.(12) frans beerens
wo, 22 december 2010 23:32:57 +0000
url 

Hoi Joop,

Fantastische site, veel verhelderende artikelen.
Enorm veel materiaal om te bestuderen en avonden te vullen in onze christenkring.

Dank aan onze Heer voor jouw roeping.

Ga door, ga door.....
gegroet met alle genade van God.

frans.

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

522452 bezoekers sinds 07-06-2010