Er ontsprong in Eden een rivier

10-08-2010 door Joop Neven

“Er ontsprong in Eden een rivier om de hof te bevochtigen, en daar splitste zij zich in vier stromen, de naam van de eerste is Pison, ….. de tweede rivier is Gichon….. de derde rivier is Togris,….. en de vierde is de Eufraat.

De vier stromen beelden prachtig de vier karakter trekken van Christus uit n.l. de Koning, de dienstknecht, de mens en de Zoon. De vier rivieren daarin tegen grenzen aan de 4 volkeren. Amelek = Pison; Ethiopië  = Gichon; Assur = Tigris; Babel  = Eufraat, dit zijn de aartsvijanden van Israël. Wat is er nu zo bijzonder aan? Nou, dat het water naar de vijanden van Israël stroomt. Dat Evangelie lezen we al in Genesis 2. Daar wordt al een beeld gegeven van Israël, waaruit het Koninkrijk over de gehele aarde zal worden opgericht.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Machteloze opofferende liefde

Het is Goede Vrijdag, Jezus sterft aan een kruis. Maar waarom? Verhalenverteller en missionair Matthijs Vlaardingerbroek wist precies hoe het zat, totdat een Schotse vreemdeling hem aansprak in een museum. Het is een winterse dag in Glasgow, de stad waar mijn dochter studeert, als ik eindelijk de kans krijgt om het wereldberoemde schilderij “De Christus […]

479530 bezoekers sinds 07-06-2010