Er ontsprong in Eden een rivier

10-08-2010 door Joop Neven

“Er ontsprong in Eden een rivier om de hof te bevochtigen, en daar splitste zij zich in vier stromen, de naam van de eerste is Pison, ….. de tweede rivier is Gichon….. de derde rivier is Togris,….. en de vierde is de Eufraat.

De vier stromen beelden prachtig de vier karakter trekken van Christus uit n.l. de Koning, de dienstknecht, de mens en de Zoon. De vier rivieren daarin tegen grenzen aan de 4 volkeren. Amelek = Pison; Ethiopië  = Gichon; Assur = Tigris; Babel  = Eufraat, dit zijn de aartsvijanden van Israël. Wat is er nu zo bijzonder aan? Nou, dat het water naar de vijanden van Israël stroomt. Dat Evangelie lezen we al in Genesis 2. Daar wordt al een beeld gegeven van Israël, waaruit het Koninkrijk over de gehele aarde zal worden opgericht.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

518620 bezoekers sinds 07-06-2010