Er ontsprong in Eden een rivier

10-08-2010 door Joop Neven

“Er ontsprong in Eden een rivier om de hof te bevochtigen, en daar splitste zij zich in vier stromen, de naam van de eerste is Pison, ….. de tweede rivier is Gichon….. de derde rivier is Togris,….. en de vierde is de Eufraat.

De vier stromen beelden prachtig de vier karakter trekken van Christus uit n.l. de Koning, de dienstknecht, de mens en de Zoon. De vier rivieren daarin tegen grenzen aan de 4 volkeren. Amelek = Pison; Ethiopië  = Gichon; Assur = Tigris; Babel  = Eufraat, dit zijn de aartsvijanden van Israël. Wat is er nu zo bijzonder aan? Nou, dat het water naar de vijanden van Israël stroomt. Dat Evangelie lezen we al in Genesis 2. Daar wordt al een beeld gegeven van Israël, waaruit het Koninkrijk over de gehele aarde zal worden opgericht.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

563921 bezoekers sinds 07-06-2010