En de zee was niet meer

12-08-2013 door Joop Neven

zee 1“En  ik zag een  nieuwe hemel en een  nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan, en de zee was niet meer” {Openb.21:1}.

De zee zal niet meer zijn. En dan zeggen sommige uitleggingen: Dan krijg je weer een héleboel ruimte om al die mensen een plekje te geven. Maar dan ga je beeld en werkelijkheid door elkaar mixen. Uit praktische overwegingen zou het dan zogezegd nuttig zijn dat de zee er niet meer is. Als de zee er niet meer is, volgens Openbaring, dan is dat die zee waar het beest uitkomt. Dat is die zee van die religieuze occulte wereld. De zee als het gebied dat altijd bedreigend was. De zee waar je doorheen moest. De zee is in de Bijbel altijd dat gebied waar je bedreigd wordt, waar je geen voet aan de grond hebt. Daarom wandelde Jezus ook op het water. Hij had de zee onder zijn voeten. Als Jezus over het water loopt, is het water beeld van de dood en van de angst. Eigenlijk is dit een Paasverhaal. Over de doodswateren heen naar de overkant. En de zee was niet meer….

 

 

1 comment on “En de zee was niet meer”


  1. jan says:

    hmmm…

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

562950 bezoekers sinds 07-06-2010