Driemaal heilig

12-03-2014 door Joop Neven

God is één, maar Hij laat Zich niettemin op meerdere wijzen kennen. Meer dan eens lezen we: “de God van Abraham, de God van Izaäk en de God van Jakob”. Waarom niet veel korter: “de God van Abraham, Izaäk en Jakob”? Het gaat toch om één God? Jawel, maar de drie aartsvaders kenden ieder God heel verschillend. Abraham kende Hem als een God die uitleidt, Izaäk als een God die redt terwijl Jakob Hem als de strijdende Engel had leren kennen. Eén God, maar verschillende gedaanten.
We lezen in Jesaja 6 en Openbaring 4 dat voor de troon God geroepen wordt: “heilig, heilig, heilig…”. De verklaring staat er pal bij: “heilig, heilig, heilig is de Here God, de Almachtige, die was (1) en die is (2) en die komt (3).

 

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

520514 bezoekers sinds 07-06-2010