Diens bloed zal vergoten worden

07-01-2016 door Joop Neven

Wie des mensen bloed vergiet, diens bloed zal door de mens vergo­ten wor­den, want naar het beeld Gods heeft Hij de mens gemaakt”. {G­en.9:6}.

Dit is een opmerkelijke uitspraak. Dit is in de ogen van God een ongelooflijk diepgaande zaak. Diens bloed zal door de mens vergoten worden”Theoretisch is deze vertaling mogelijk. Het nadeel van deze verta­ling is, dat het een beetje een waarheid als een koe wordt. Een spreken­der ver­taling is: Wie het bloed vergiet van een mens (een adam) diens bloed zal óm die mens vergoten worden”. En dan staat er: Want naar het beeld Gods heeft Hij de mens gemaakt”Dat bloed van de mens is zo belangrijk, omdat hij het beeld van God is.

Dus het bloed van een mens is heel wat waard. Gemaakt naar het beeld van God. Een schaap kun je nog vervangen, een mens nooit. De waarde van het bloed van een mens is dus de waarde van zijn per­­soonlijkheid. Dan is het bloed van Jezus, de volmaakte mens, on­ein­dig veel waard.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

518615 bezoekers sinds 07-06-2010