De naam van Paulus

07-07-2010 door Joop Neven

De Naam van Paulus zal niet staan tussen die van de Twaalf, gegraveerd in de fundamenten van het Nieuwe Jeruzalem!

Het is heel opvallend en belangrijk dat de apostel Paulus, die werd geroepen en bevoorrecht om het woord van God te completeren, en bestemd was de apostel van de volkeren te worden {Rom. 11:13}, zijn naam niet gegraveerd ziet op de fundamenten van de stad Jeruzalem {Openb.20:14}, die vanuit de hemel op een zeer prominente plaats op de nieuwe aarde zal neerdalen!

Openb. 21:14 En de muur der stad had twaalf fundamenten en daarop de twaalf namen van de twaalf apostelen des Lams.

Een zeer bekende TV dominee was er zo op uit om Paulus tot één van de Twaalf te maken, dat hij, met grote nadruk, verklaarde dat Paulus de plaats van Judas Iskariot had gekregen! Dat is op z’n minst verbazend te noemen! Waarom had hij niet even nagezien wat er in Handelingen 1:21-26 staat, zodat had hij kunnen zien dat Matthias werd gekozen in de plaats van Judas? En als hij verder had gelezen tot het eind van het boek Openbaring, dan had hij kunnen zien dat er door Christus geen Schriftuurlijke volmacht was gegeven dat Paulus Matthias zou vervangen! We kunnen nooit voldoende dankbaar zijn voor ieder woord van God van Genesis 1:1 tot en met Openbaring 22:21. Maar het is op basis van de Schrift zelf, dat we het Woord van God recht snijden en moeten herkennen en bevestigen aan de hand van z’n bestemming wat direct aan ons en wat niet aan ons is gericht.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

518689 bezoekers sinds 07-06-2010