De enige God

01-02-2013 door Joop Neven

Een Joods auteur uit de vorige eeuw (André Chouraqui, 1917-2007) heeft het volgende gezegd:

“De enige God is de God van het leven, altijd overwinnaar. De dood doet zijn werk met Zijn toestemming en is niet meer dan voorlopig. Tenslotte zal Elohiem, God van het leven, de dood verzwelgen en voor eeuwig overwinnen. Dat besef van de uiteindelijke overwinning van het leven op de dood, zo vreemd aan onze huidige overtuigingen, drukt het wezenlijke karakter uit van het bijbels monotheïsme” (in: De Mens van de Bijbel, Hilversum 1980, p.162).

Geweldig dat een Jood ons wijst op de feiten, en ons laat zien hoe de vork in de steel zit. Uiteindelijk zal er geen dood meer zijn. Geen eerste en ook geen tweede. Want er is één God, de Levende.  Wie dit goede bericht (Jesaja 25:8, Openbaring 21:4) ontkent, verlaat het bijbelse spoor.

“..en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw” {Openb.21:4-5}.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

516580 bezoekers sinds 07-06-2010