De enige God

01-02-2013 door Joop Neven

Een Joods auteur uit de vorige eeuw (André Chouraqui, 1917-2007) heeft het volgende gezegd:

“De enige God is de God van het leven, altijd overwinnaar. De dood doet zijn werk met Zijn toestemming en is niet meer dan voorlopig. Tenslotte zal Elohiem, God van het leven, de dood verzwelgen en voor eeuwig overwinnen. Dat besef van de uiteindelijke overwinning van het leven op de dood, zo vreemd aan onze huidige overtuigingen, drukt het wezenlijke karakter uit van het bijbels monotheïsme” (in: De Mens van de Bijbel, Hilversum 1980, p.162).

Geweldig dat een Jood ons wijst op de feiten, en ons laat zien hoe de vork in de steel zit. Uiteindelijk zal er geen dood meer zijn. Geen eerste en ook geen tweede. Want er is één God, de Levende.  Wie dit goede bericht (Jesaja 25:8, Openbaring 21:4) ontkent, verlaat het bijbelse spoor.

“..en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij, die op de troon gezeten is, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw” {Openb.21:4-5}.

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Machteloze opofferende liefde

Het is Goede Vrijdag, Jezus sterft aan een kruis. Maar waarom? Verhalenverteller en missionair Matthijs Vlaardingerbroek wist precies hoe het zat, totdat een Schotse vreemdeling hem aansprak in een museum. Het is een winterse dag in Glasgow, de stad waar mijn dochter studeert, als ik eindelijk de kans krijgt om het wereldberoemde schilderij “De Christus […]

479733 bezoekers sinds 07-06-2010