Beter dan wijn is uw liefde

26-09-2013 door Joop Neven

In Genesis 1 lezen we steeds: “En God zag wat Hij gemaakt had en het was goed, tov”  Als de zesde scheppingsdag daar is zegt God: “Het was zeer goed” En het Hooglied begint nu met het woord beter: “Beter dan wijn is uw liefde” { Hooglied 1:1}.

Het Hooglied gaat dus verder daar waar het scheppingsverhaal ophoudt. Het scheppingsverhaal eindigt met: zeer goed. Na de schep­ping komt de openbaring, want je hebt drie dingen in dit verband: schepping, openbaring en verlossing. De schepping gaat tot zeer goed en de openbaring begint met beter. Wat is beter dan ‘zeer goed’?  …. de liefde! Alles wat God gemaakt heeft, was zeer goed; maar als je nu een persoonlijke liefdesband kan krijgen met Hem, dan is dat nog be­ter! Dat is ook wat in Psalm 63 staat: “Beter dan het leven is uw genade”

 

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

516654 bezoekers sinds 07-06-2010