Beter dan wijn is uw liefde

26-09-2013 door Joop Neven

In Genesis 1 lezen we steeds: “En God zag wat Hij gemaakt had en het was goed, tov”  Als de zesde scheppingsdag daar is zegt God: “Het was zeer goed” En het Hooglied begint nu met het woord beter: “Beter dan wijn is uw liefde” { Hooglied 1:1}.

Het Hooglied gaat dus verder daar waar het scheppingsverhaal ophoudt. Het scheppingsverhaal eindigt met: zeer goed. Na de schep­ping komt de openbaring, want je hebt drie dingen in dit verband: schepping, openbaring en verlossing. De schepping gaat tot zeer goed en de openbaring begint met beter. Wat is beter dan ‘zeer goed’?  …. de liefde! Alles wat God gemaakt heeft, was zeer goed; maar als je nu een persoonlijke liefdesband kan krijgen met Hem, dan is dat nog be­ter! Dat is ook wat in Psalm 63 staat: “Beter dan het leven is uw genade”

 

Laat een commentaar achter

Zoeken

Column

Pinksteren

Pinksterfeest De dag begint zoals alle gewone dagen. Het dorp komt langzaam op gang. Mensen ontwaken en gaan op weg of blijven thuis, net waar het leven hen roept. Het belooft een mooie dag te worden. De zon krijgt alle ruimte. Een blauwe lucht, hier en daar wat wolkjes, maar verder is de hemel open. […]

563557 bezoekers sinds 07-06-2010