Angstneurose

30-05-2010 door Maaike Neven

Het ideale van een laptop is dat je hem overal mee naar toe kan nemen. De mijne staat steevast vast op mijn bureau, ingeplugd aan zijn voedingstoevoer om hem op gang te houden. Het pas ingeslopen virus heeft mij wakker geschud en doen verleiden de laptoptas achteruit de kast te voorschijn te halen, de computer dicht te klappen, liefdevol in te pakken en mee te nemen naar experts die hem kunnen verlossen uit zijn lijden van alsmaar gestoord te worden door een nutteloze pop-up. Dus hier zit ik dan. Op het perron. Voor het eerst van mijn leven te typen in het openbaar. Wat onwennig misschien, maar het bevalt. Voortaan gaan lap en ik saampjes op pad om al typend door het leven te gaan. Schrijvend over alledaagse dingen. Zoals de tekst die ik aan de overkant van het spoor lees. Op een billboard staat: ‘Geeft u een seintje als u iets verdachts ziet?’ Daaronder heeft een weldenkend mens met zwarte stift ‘Angstneurose?’ neergetekend. Zo om mij heen kijkend heeft de viltstiftenmeneer/mevrouw meerdere billboards voor zijn rekening genomen.

Angst creëren als oplossing. Met als doel dat elke vriendelijke burger de politie belt met bevende stem omdat er op perron 7a al een kwartier een koffer zich eenzaam voelt? Angst als drijfveer is naar mijn mening niet het beste motiverende middel. Laat je niet leiden door angst. Niet door de angst voor terrorisme waar dat billboard voor waarschuwt. Niet door de angst van eeuwig verloren gaan, zoals sommige gelovigen verkondigen. Angst is niet de beste reden om een beslissing te nemen. Liefde lijkt me beter. God is Liefde. Laat je leiden door de Liefde.

Commentaren zijn gesloten.

Zoeken

Column

God beheert zijn geheimenissen

Wij leven in chaotische tijden, waar mensen massaal op de vlucht slaan voor oorlog en onderdrukking, en waar mensen geen uitzicht meer hebben geen zich meer hebben om verder te leven. Er wordt ons altijd voorgespiegeld dat deze wereld hier de werkelijkheid is. Maar Paulus zegt: dit is nou de God dezer eeuw. Er is […]

518672 bezoekers sinds 07-06-2010